17. november...

Článok uverejnený: 17.11.2009 15:18:00
Počet reakcií: 16 / chcem sa vyjadriť

 

17. november...

20 rokov pádu Železnej opony je za nami...

Malo to zmysel???
MALO !!!

Nikto v ten večer nevedel či sa vráti domov, nikto nevedel čo bude ďalej...Len sviečky vedeli, že v tu noc zhasnú ...Zhasli aby sme si mohli ráno zapáliť nové, do novej doby Československa... História sa mení krvou, ale ta netiekla...Ako sme to v ten večer dokázali, že nepadol ani jeden výstrel? Ako? Odvahou postaviť sa holými rukami a s kvetinou pred zbraň... Prečo sa chcú niektorí vrátiť? Čo už zabudli na zverstva komunizmu, utláčanie a branie základných ľudských práv! Dvere sa otvorili a my sme to dokázali...Nikoho v ten večer ani nenapadlo, že za 20.rokov budeme mať spoločnú európsku menu, budeme členom NATO a budeme mať otvorené hranice do celého sveta...Aj dnešná doba je ťažká a kľukatá, ale prvý krok je za nami a je len na nás ako sa k nemu postavíme...

 

 
Ďakujeme Vám za nežnú revolúciu...
 
 
 
 
 

Včera sme si v Trenčíne pripomenuli 20.vyrocie nežnej revolúcie kultúrnym podujatím , kde nás zahrievalo varene vínko a do tanca nám hrali David Koller (Lucie) a trenčianska legenda Bez ladu a skladu...                                       

 

 

Beny (brat miestneho losera a povaľača)

 

Reakcie k článku

pravdu mas
bezo   [17.11.2009 20:07:50]

veru tak, radsej zit s holym zadkom ale slobodny. A komu je luto "starych dobrych" casov nech emigruje do NSR.
Koncert bol luxusny a zazitok vidiet BLAS nepokazi ani neuskutocnena afterparty v meste. Ale rozbehnuty sme boli dobre, pan brat, nie ?

no toto
právnik patrik   [17.11.2009 22:15:13]

..priznam sa, ze sa mi velmi paci, ze sa 17-emu novembru venuje v mediach a v spolocnosti /podla mojho nazoru/ zasluzena siroka pozornost.. zda sa mi to dolezite najma z dovodu, ze za posledne tri roky sa /podla mojho nazoru/ zaciname vracat spat.. "niekto" tu zacina vytvarat zatial len take jemne zaklady pre buduce moznosti znarodnovania /alebo sa o to aspon snazi/, orientuje sa na moskvu, libyu, venezuelu a neviem este na ake totality, v casoch /hovorim o rokoch ´06, ´07, ´08/ takmer 10%-neho rastu HDP nam ukazuje, ako sa da krasne socialisticky zvysovat verejny dlh, snazi sa absolutne ovladnut sudy a prokuraturu..

..pozeral som na nete rozhovor s misom k., ktory v den toho koncertu poznamenal, ze ho trapi apatickost ludi.. uplne s nim suhlasim.. a to hovorim hlavne za seba, vobec nic som proti tomu zlu zatial neurobil..

veru tak
beny   [17.11.2009 22:36:39]

pan brat marec tak ja som bol nastartovany naparadu a mrzi ma ze sme sa tam nedorazili...

re: no toto
bezo   [18.11.2009 07:43:40]

ja len doplnim, ze nas premier Robertko oslavoval vyrocie v Moskve... je to obycajny cerveny komunista. Nech tam aj zostane, urobi lepsie pre tuto krajinu.

re: veru tak
bezo   [18.11.2009 07:59:26]

pan brat Januar, znova pozeram tie videa musim uznat, ze si kvalitny dokumentarista. Pouzivas spickovu techniku v momumentalnych exterieroch pricom strih podtrhuje finalny audiovizualny zazitok celeho koncertu.

re.Moskva
Beny   [18.11.2009 10:44:29]

Pan brat keby je tu Miky tak sa v ten den tlaci vo Washingtone do ciernej prdele, to uz je teda spravny smer!?! uvedom si ze Amerika neni pre slovensko strategicky partner(pre Europu ako celok,hej), Amerika nam neposlala plyn v cisternach ani ropu pred rokom pocas plynovej krizi a kriza celkova vznikla v tej vasej skurvenej Amerika...Robert spravil spravny krok s tym ze navstivil Moskvu aj potom co sa tu dialo pocas 40 rokov. Dnesna politicka spicka je na inej urovni ako boli jebnuty komunisti! A komunisti sem zavolali rusov!!! Vcera som dival dokument ako kokot Husak loboval u Gorbacova aby pomohol ale Gorbacov povedal ze to je nasa vec co urobime a ako to dopadne! Ja som len zvedavy ked Rusi vypnu plyn...Vsetky media ho budu posielat lobovat k Putinovi...Podla mna su chore tvoje vyjadrenie nakolko Fico sa znazi ziskat spat statne podniky ktore sa rozpredali za 17 rokov. Nehovorim vsak ze politika je cista hra ale trapne Mikiho argumenty su take iste populisticke a niektore Robove vyhlasenia...Rusi su nasim partnerom tak to pochop...ropa,plyn,uhlie a nerasty!!! Ja neviem co cakas? Mikiho kremese???

PS: ja som narodniar a s politikov Smeru sa stotoznujem len v niecom!!!

sa spamätaj
bezo   [18.11.2009 12:04:49]

vieš čo, keď budeš mať 30-tku tak ti neprídem na oslavu ale budem sedieť na umyvárke a tam lobovať za to aby ti umyli auto aj keď nepotečie voda...

Apropo, čo sa vtiera rusom do riti? Plynovú krízu spôsobili ukrajinci neplatením rusom tak mal ísť na návštevu ukrajiny.

zucastnil sa
beny   [18.11.2009 13:08:02]

zucastnil sa oslav a potom isiel do Ruska,apropo vcera bol v UK...

Plyn je Rusky, ropa je Ruska mozno len uhlie je z Karvinej !!! Nebudeme kamosi s velkym Ivanom nebude surovina... Je 20 rokov od padu komuniznu a 17 rokov neficovej vlady sme boli partnery s Ruskom a teraz tu picujes na Fica ze isiel do Ruska!!! A kto mal dat paky Ukrajine my ale Rusi, asi ze Rusi tak musime lobovat u Rusov ... Bezko to je ekonomika ako odhodenie plastoveho pohara na akcii, nie v prirode!!!

RE: zucastnil
bezo   [18.11.2009 13:49:57]

pre man za mna nech si ide aj na Mars, do Venezuely alebo do Lhasy. Ja len tvrdim, ze v den "narodenin" slobody mal byt doma a nie v Rusku, ktore od vystrelu Aurory slobodu potlaca a je jedno kolko ma ropy alebo plynu. Ide o princip...

beny, beny..
právnik patrik   [19.11.2009 20:32:48]

..dovolim si opravit to tvoje kebyzovanie, ktore ako argument v debate inak veeelmi zboznujem.. keby bol premier miki-premier, tak 17. november travi na svk..

..mne inak nevadi, ze ficko udrziava dobre vztahy s ruskom, aj ked ide o ritolezectvo, ale vadi mi, ze to urobil takymto jebnutym manifestativnym sposobom.. v den /ci den pred?/ 17.-ym novembrom.. jednoducho to bolo zjavne umyselne, a chcel tym zjavne ukazat, co pre neho nezna revolucia znamenala..

..kokos, ty si napisal tvojmu bratcekovi beny, ze kriza vznikla v tej "vasej" /neviem koho si tym myslel, ale minimalne beza isto/ sk..venej amerike.. to si ma zabil.. ak je bezo nejaky slepy obdivovatel ameriky, tak ja som dalajlama XV.

..mozno, ze fico je ako vravis "na inej politickej urovni".. ale je to kus keketa, jak sa patri.. populista ako miki, to uznavam.. vsak to patri k politike.. ale ma omnoho silnejsie diktatorske ego, ktore v spojeni s jeho silnym presvedcenim o tom, ze uplne vsetkemu uplne najviac rozumie sposobuje, ze robi same chyby.. a financmajster pociatek sa len chyta za hlavu a nestaci sa cudovat.. a nie je teda jediny..

..a este mi neda nezareagovat na tvoje narodniarstvo.. to je fajn byt patriot.. nemyslim, ze to treba prehanat, ale povazujem to za dobru vlastnost.. ale len dovtedy, ked sa to nezacne zmiesavat s politickou prislusnostou k SNS.. nam tato strana myslim za tie 3 roky ukazala, akym personalnym substratom /vyznacujucim sa silnymi charakterovymi vlastnostami/ disponuje.. netreba azda pisat viac.. ale ak chces beny, napisem.. :)

howgh!

plne suhlasim
beny   [20.11.2009 19:10:15]

plne suhlasim ale neviem preco vsetci utocia iba na Fica? Ja sa nestotoznujem s jeho politikou ale kolko chyb urobila vlada pred nim? To ze sa tlaci k Rusom tak ho chapem lebo som to uz pisal asi preco? a na druhej strane Rusi maju voci nam dake dlhy a tie sa spalcaju surovinov, vyslanim Belu do vesmiru a inymi sposobmi!!! Duli a teraz my este vysvetli odkial ma tolko hlasov, nemyslis ze mozno minimalne 1/3 obyvatelstva je presvecena ze za komacou nebolo az tak zle, s odstupom casu? Zit s holou ritou ale slobodny je krasne a tiez by som to nemenil ale ked budeme mat deti a nebudu mat co zrat,nebudu mat lekarsku staroslivost,nebudu mat pisanky do skoly mozno zmenime uhol pohladu...nevravim ze sa vratime ku komunizmu!


Ale aj tak myslim ze cely problem je v tom ze sa tu musia vymenit minimalne dve politicke generacie aby bola doba cista od vracaniu sa ku komunizmu

pretoto
právnik patrik   [21.11.2009 13:05:09]

..tak snad preto, ze on je momentalne pri moci.. je to najzabavnejsie.. bo je to najaktualnejsie.. ked ho niekto vystrieda, bude sa utocit na neho..

..ale nielen preto si zasluzi utoky.. podla mna, ale za vsetko /a este viac/ co som uz spominal vyssie..

..aby som odpovedal na tvoju otazku, ficovi davaju hlasy ludia, obcania SR s volebnym pravom.. poviem to tvrdo, su to podla mna tupsoni:) ..je to tak, to si myslim, ludia su blbi, ved mnoho ludi /cez 40% ako teraz o ficovi/ si myslelo o meciarovi, ze je to taky dobry otec naroda.. ludia ho fanaticky zrali, vedel proste strhnut masy.. ale cas ukazal, co dokazal.. dostat SR do izolacie a hospodarskeho prepadu.. a miky premier, to je neodskriepitelny fakt, nas z tohto marazmu dostal.. ja osobne mu ale fakt vycitam, ze mu to trvalo, prve roky vladnutia podla mna jeho vykon nic-moc.. ale druhe volebne obdobie, tomu hovorim vladnutie..

..a bolo potrebne, aby fico na to primerane nadviazal.. vyuzil hp rast, ktory bol da sa povedat vynimocny.. obrovsky narast hdp nevyuzil.. premrhal ho.. a este /a to uz pred krizou/ zvysoval verejny dlh.. nepritiahol novych /uz sofistikovanejsich/ investorov.. atd.. len bucha do stola, hra sa na mucenika a samozrejme na vseveda.. a uspesne.. ludia /povedzme si to na rovinu, ti "jednoduchsi"/ mu to papaju..

..nuz, to ze 1/3 ludi si myslela, ze za komancov nebolo zle, pripadne ze bolo lepsie.. je opat o tom istom.. je tu skupina ludi, ktorym k zivotu staci len ako sa hovori 5P: zrat, spac, chcac, jebat, srac.. tak tym bolo isto lepsie..

..a mojim argumentom, na margo tej ekonomickej situacie.. keby nebolo komunizmu.. tak je mozne, ze nasa csr, ci sr by bola na ekonomickej urobni rakuska.. kde bola a je nepochybne lepsia zdravotna starostlivost, rodicia si mohli a mozu dovolit viac a lepsich pisaniek do skoly.. jednoducho, nenahovaraj mi, ze za komancov tu bol nejaky ekonomicky zazrak.. apropo, narozdiel od 90-tych rokov, doslo k narastu realnej mzdy.. a realna mzda v sucasnosti je vyssia ako realna mzda v ´89-tom.. aj ked verim, ze sa prehlbili rozdiely medzi jednotlivymi socialnymi vrstvami.. to je dan za kapitalizmus, uznavam..

..nejak som sa rozpisal.. kua :)

kreteni
beny   [22.11.2009 03:56:31]

vsetci su to kreteni,dajme inu temu?

ina tema
bezo   [23.11.2009 08:23:40]

seru ma vianocne reklamy v TV a kazia mi carovnu naladu, ktoru chcem prezivat maximalne tyzden pred vianocami a nie v polovici novembra

pozvanka
beny   [23.11.2009 12:35:14]

pan brat marec pozyvam ta na stavanie vianocneho stomceku u mna doma v sobotu 28.11.2009 kde spolu oslavime tvoje 31.narodeniny a zober aj Ivetu nech ju hned aj vysibem....

Ten stromcek idem stavat an 100%...vitaj

re: pozvanka
bezo   [23.11.2009 15:19:04]

dakujem za pozvanku ale nenavstivim ta pretoze sa zucastnujem kalendarovo normalnej jesennej nevianocnej akcie - opekacky na Dubovci.


Web Address Email Address Bold Text Italic Text Underlined Text
 

 

 

 

hocikto>info (c) 2008